Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

Ενημέρωση για την οζώδη δερματίτιδα!

Στη χώρα μας η ασθένεια εμφανίστηκε φέτος (2015) πρώτα στο νομό Έβρου και όπως φαίνεται συνεχίζει να εξαπλώνεται και έχει φτάσει έως σήμερα (16/10) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στο νομό Χαλκιδικής.

Όπως τόνισε  ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Χαλκιδικής, Κωνσταντίνος Τερτιβανίδης, «πλέον η οζώδης δερματίτιδα που έκανε την εμφάνισή της στο Δέλτα του Έβρου τον Αύγουστο φέτος, είναι εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και απειλεί την αυτόχθονη φυλή των ελληνικών Στεππικών φυλών Βοοειδών, αυτά της Συκιάς»

Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/518537/halkidiki-upopto-krousma-ozodous-dermatitidas-se-kopadi-200-vooeidon/

Εν τω μεταξύ στην Καβάλα είχαμε επίσης θετικά δείγματα και συγκεκριμένα σε δείγμα που ελήφθη από βοοειδές εκτροφικής μονάδας στην Κεραμωτή Δήμου Νέστου και ήδη από πλευράς της Περιφέρειας εφαρμόζονται μέτρα προστασίας και περιορισμού.


Τέλος, δυστυχώς, τις 63 έφτασαν οι εστίες οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών στον Έβρο και τις 4.170 οι θανατώσεις βοοειδών εξαιτίας της οζώδους δερματίτιδας, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων βρίσκεται στην περιοχή του Δέλτα του ποταμού και γύρω από αυτό, ενώ υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για την εκδήλωση της νόσου και σε άλλες εκτροφές.

Πηγή: http://www.ert.gr/tag/ozodis-dermatitida/

Η εταιρεία μας, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ν. ΤΣΟΚΑΝΟΣ ΑΒΕΕ, μπορεί να σας παρέχει ΑΜΕΣΑ τα απαραίτητα υλικά προστασίας τα οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου